2 Haziran 2010 Çarşamba

GENCEV'İN GÖNDERDİĞİ NOTER BAŞMÜFTÜLÜK BİNASINA SOKULMADI


Bulgaristan'daki komünist diktatör Jivkov yönetiminde başmüftü olan Gencev yeniden müftü tayin edildi, Müslümanlar tepkili.
Bulgaristan'da mahkeme kararı ile yetkisine son verilen eski başmüftülük ile Nedim Gencev'in başını çektiği yeni baş müftülük arasındaki kavga büyüyor.

Mustafa Aliş Haci'nin, 12 Mayısta Baş Müftülük yetkisinin Yüksek Temyiz Mahkemesi (YTM) tarafından iptal edilmesi üzerine Hacı ve kendisini destekleyen bölge müftüleri bir bildiri yayınlayarak ilgili mahkeme kararının “adaletsiz" olarak nitelendirdiler.

"YTM kakarı ile devletin kabul edilemez bir şekilde dini işlere karışarak, komünist diktatör Todor Jivkov'un seçtiği Nedim Gencev'i müftülüğün başına getirdiğini" belirten Haci'nin yakınları devletten Haci'yi seçen 1,5 milyon Müslümanın hakları ile oyun oynamamasını talep ettiler.

Bildiride Gencev ve ortaklarının Bulgaristan Müslümanlarına ait milyonlarca leva para gasp ettiği ve 20 yıldır Müslümanların işlerini sabote ettiği kaydedildi.

Ülkede Gencev'in meydana getirdiği kriz, Müslüman toplumu gererken, bir grup imam, vaiz ve müftü Nedim Gencev’i temsil eden noterlere Sofya'da bulunan baş müftülük binasına girmesine izin vermediler.

Yaklaşık 150 kişiden oluşan protestocu grup Jivkov döneminde devlet istihbaratı ajanı olarak açlışan Gencev’e İslam ve Müslümanlarla alay etmelerine izin vermeyeceklerini ve Temyiz mahkemesinin ve Yüksek Temyiz Mahkemesinin adaletsiz kararını kabul etmediklerini belirttiler.
Kaynak: www.dunyabulteni.net

Hiç yorum yok: