21 Mart 2009 Cumartesi

BULGAR BASININDAN ÖZETLER

TRUD GAZETESİ:
- Yane Yanev Belediye Başkanı Ahmed Başevle ilgili yeni iddialar ortaya attı.
"Düzen, Yasallık ve Adalet" Partisi milletvekiline göre Başev babasına ait arazi ile 2 dönümlük belediye arazisini değiştirmiş.
- DPS: Eğitim kanunu ile ilgili Başbakanı da dinleyelim.
Yurtdışı gezisi sebebiyle Bakanlar kurulu toplantısında bulunmayan Başbakan Stanişev'e yardımcısı Emel Etem vekalet etti. Toplantıda Eğitim kanununda yapılacak değişikler konusu da gündeme gelmiş ancak Emel Etem'in vetosu ile karşılanmış. Eğitim kanununda yapılacak değişiklikler arasında "başörtüsü gibi dini sembolleri yasaklayan" ifadelerin de yer aldığı bildiriliyor.
- Valeriya Veleva'nın yorum yazısı: Doğan ve Simeon açıklanamayan / açıklanabilen aşk
Yorum yazısında yazar şu noktalara değiniyor: NDSV lideri Simeon Sakskobuggotski'nin DPS ile seçim koalisyonu görüşmeleri yaptığını yarım ağızla ifade etmesinden sonra kendi partisinin milletvekillerinden tenkitler aldı. Tenkitler veciz bir şekilde şu cümle ile ifade edildi "DPS ile seçim koalisyonu kurmak bizim için "ölüm öpücüğü".
Yazıda NDSV ile DPS'nin Avrupa Birliği Parlamentosu seçimi için koalisyon görüşmeleri yapıldığı ifade ediliyor. NDSV'nin Bulgar parlamentosuna girme şansını da tartışan yazar Simeon'un iradesine bağlı kalmadan partinin gerekirse bir dönem meclis dışında kalarak çok çalışmak suretiyle politik arenada kendi yerini kazanması gerektiğini ifade ediyor.

ATAKA GAZETESİ:
- ATAKA protestolarından sonra Sofya'ya yeni cami yapımı yasaklandı.
Sofya Yüksek İdari Savcılığı cami yapılması düşünülen yer için şimdiye kadar böyle bir dilekçe verilmemesini sebep göstererek söz konusu arsaya bu durumda cami yapılamayacağına karar verdi.
- Satovça köyünden öğretmen Lilko Ayvazov:
Müdire hanım zorla veli ve öğrencileri camiye sokuyor.

"Ben müslümanım ama davranış ve verdiği mesajlar yönünden Volen Siderov'a verdiğim not müsbet." (Tam sayfa mülakat)
Not: Haber özetleri Bulgaristan Türkleri ve Müslümanlarıyla ilgilidir.

Hiç yorum yok: