1 Mayıs 2008 Perşembe

ATAKA GAZETESİ

Ataka Gazetesi'nin 2 renkli sayfası var. Bunlardan birisini Ay Yıldızlı bayrağa ayırması çok hoşumuza gitti. Ayrıca hedef tahtasındaki "BG PARLIAMENT" yazısının neden latin harfleriyle yazıldığına bir anlam veremedik ama olsun... Zaten "Cezasız bırakılan yeni Türk-İslam teşkilatları ortaya çıkıyor" başlıklı yazının içeriğinde de ne bir anlam var, ne de cümleler Bulgarcaya uygun bir şekilde yazılmış. Anlaşılan Ataka gazetesine Bulgarca'yı iyi bilen bir musahhih lazım. Ne diyelim iyi ki varsın Ataka, yoksa Ayyıldızlı bayrağı senden başka hangi Bulgar gazetesi yayınlar.

Нови турско - ислямски организации никнат безнаказано у насУправляващите у нас страдат от неизлечимо късогледство към опасността за православието и българската държавност
Димитър В. Аврамов
Българомохамеданинът от Якоруда и настоящ турски сепаратист с казанлъшко жителство Мендерес Кунгюн отново провокира обществото и нечувствителното към опасностите за нашата държавност правителство на тройната коалиция. Преди около две години той направи неуспешен опит да регистрира като партия т. нар. Турско национално обединение, за да бъде допуснато до избори. Дори поиска промяна в Конституцията, в която да залегне клауза за съществуването на турско национално малцинство у нас. По същото време друг българомразец - Адем Кенан от Лудогорието, обяви нацията ни за "сбирщина от изроди" и за да няма никакво съмнение на кой господ се кланя, постави върху къщата си червеният флаг с петолъчката и полумесеца.Сега Кунгюн е измислил нов начин, за да засили турско-ислямският елемент в управлението на страната и организирал в Пловдив среща на някакви съмнителни 14 "неправителствени" мюсюлмански организации. Идеята била да се създаде федеративно обединение между тях, т.е. поредна антиконституционна партия на етно-религиозна основа, която да участва в бъдещите парламентарни избори. И всичко това под овчедушния и безхаберен поглед на властите и с уловката, предназначена за неинформирани и за политически наивници, че новата структура щяла да се разграничи от политиката на ДПС за ерозиране на българската държава. Прочее същият лицемерен мотив бе използван и при опита да се легализира злополучното Турско национално обединение. Пак той се тиражира в публичното пространство и при създаването на т. нар. Национално движение за права и свободи, начело с бившата дясна ръка на Ахмед Доган - Гюнер Тахир , специално школуван на конспиративни семинари в югоизточната ни съседка по какъв начин сигурно и безнаказано да бъдат турцизирани българомохамеданите в Родопите.
Този ход е добре известен на специалистите - под диктовката на Анкара се имитира някакво недоволство от политиката на догановата сепаратистка организация. Така се създават дублиращи антибългарски структури, негативните обществени настроения се отклоняват от ДПС и се пренасочват към новите турско - ислямски образувания. Още повече недоносеният Закон за гражданските сдружавания -. плод на криворазбрана демокрация и национален нихилизъм, вместо да бъде защитен механизъм, се е превърнал в инструмент, който позволява разгула на всякакви враждебни на държавността ни и на християнството вътрешни и външни сили. По същият криворазбран и антибългарски начин някои тълкуват и правото за свобода на вероизповеданията и превърнаха територията ни в кръстопът и уютен оазис за всякакви секти, които необезпокоявано от властите промиват мозъците на хиляди млади хора. Ислямски фундаменталистки организации, включително терористични като Ал Каида и "Мюсюлмански братя", шетат без притеснения в разградения ни двор.Президентът Първанов и министър-председателят Станишев видимо не се смущават от това, нито осъзнават (а навярно понякога и не четат) съдържанието на някои секретни доклади на специалните служби, където истината звучи не тревожно, а страшно за съществуването на държавата и православието. И защо да го правят - нали, ако намерят кураж да се противопоставят срещу нарастващата и все по-опасна чужда експанзия, може да си развалят сладката идилия с Доган и неговият корумпиран антураж... Българската съдебна система и тя с безумна лекота регистрира всякакви сдружения, чиято единствена цел е да се автономизират и откъснат от България в някои хубав ден Източните, Средните и Западните Родопи, Лудогорието и Североизтока. Появиха се десетки "легитимни" помашки партии и мюсюлмански организации. Каквото е регистрираното в Смолян Обединение за ислямско развитие и култура, начело с йорданския ( т.е. фундаменталистки) възпитаник Ариф Абдула. Неговите преки помощници са в роднинска връзка със скандално известният бивш софийски районен мюфтия Али Хайраддин. Неотдавна той бе арестуван ( а после освободен и не преследван от съда) като ръководител на тайна и естествено - незаконна група за пропагандиране каноните на ислямския фундаментализъм. Групата се оказа свързана и с терористични организации, включително и с неофашистката групировка "Сивите вълци", която се подвизава в редица западни държави под името Федерация на европейските дружества на турските идеалисти. А Хайраддин, заедно с недоучилият йордански възпитаник, сега Главен мюфтия - Мустафа Хаджъ, бяха тези, които преди няколко години защитиха експулсирания от страната фундаменталист Ахмед Муса, също свързан с терористични структури.
Нашите власти все така реагират неадекватно и се правят на глухи и слепи, когато шефът на ОИРК Абдула и неговият антураж организират десетки конспиративни събрания в Централните и Западните Родопи - разбира се, със съдействието и благословията на Главното мюфтийство. На тях се проповядва идеята за промяна на "държавното статукво" - т.е. да станем мултинационална страна, ислямът - втора официална религия, турският език - равнопоставен на българския. Българомохамеданите трябва да са "част от турската нация, мюсюлманите да се обединяват, Водачът ще дойде скоро и ще ги поведе, защото тези земи са били турски още преди идването на Аспарух през 7-ми век"... И нищо чудно защо в Родопите има толкова много уж ловно оръжие. И защо, според отлично информирани, в горите се крият цели бойни арсенали, а във велинградската джамия тайно и само на доверени хора се продават фесове. Това е подготовка за второ Косово, ако течащият в момента негов мирен вариант в региона блокира при определени обстоятелства. Колкото до Мендерес Кунгюн - опитът му да роди поредната антибългарска и антихристиянска организация едва ли ще срещне съпротивата на властите. Те са изпаднали в тежка летаргия, в отчайващо безхаберие и неизлечимо късогледство спрямо нарастващата опасност за православието и българската държавност.

Hiç yorum yok: