23 Şubat 2012 Perşembe

EĞRİDERE'YE YENİ MÜFTÜ VEKİLİ TAYİN EDİLDİ

34 yaşındaki Erhan Recep Kırcali Bölge müftülüğünün, Ardino Belediyesinin yeni müftü vekili oldu.
Genç ilahiyatçı, Ardino ve Cebel Belediyelerindeki 42 cami encümeninden sorumlu olacak ve onları yönetecek. Müftü vekili, Başmüftü Dr. Mustafa Hacı’nın talimatı ile tayin edildi. Yeni tayin edilen vekil yerel Cami Encümeniyle tanışmak için Kırcali Bölge müftüsü Beyhan Mehmed’in eşliğinde Ardino’ya gitti.
Solda Erhan Recep,
sağda Beyhan Mehmed

Misafirler, imam Orhan Yakub ve Cami Encümen Başkanı Tefik Eminov tarafından karşılandılar. Onlar, 300 yıl önce inşa edilen ve il genelinde tek olan iki minareli şehir camisini ziyaret ettiler. Cami içindeki kütüphane ise yeni vekilin ofisi olarak kullanılacaktır.

Kırcali Bölge müftüsü Beyhan Mehmed, şu ana kadar Aytos, Şumen ve Pleven Bölge müftülüklerinde müftü vekillerinin bulunduğunu belirtti. Beyhan Mehmed: “Müslüman cemaatinin hizmetinde olacağımızdan dolayı müteşekkir ve mutluyum” dedi. Kırcali Bölge müftülüğü 222 Cami Encümenini kapsamaktadır, bu nedenle üstlenilen sorumluluk büyüktür. Erhan Recep 1977 yılında Kirkovo’ya bağlı Benkovski köyünde doğdu. Sofya Yüksek İslam Enstitüsü mezunudur. Evli, iki çocuk babasıdır. Ahryansko köyünden rahmetli İsmail Mustafov 1950’de Ardino’nun son müftüsü idi.

Kaynak: Başmüftülük resmi web sitesi

Hiç yorum yok: