17 Eylül 2008 Çarşamba

Hak ve Özgürlükler Hareketi camileri savundu ve etnik saldırılara karşı çıktı

HÖH milletvekili Ahmet Hüseyin yakın zamanda Pleven ve Yambol camilerine çirkin yazılar yazıldığını, Kazanlık camiinini ise yarısının ateşe verildiğini söyledi. Plovdiv milletvekili olan A. Hüseyin ayrıca “Yüzyıllar boyunca diğer dini topluluklarla anlayış içinde yaşıyoruz ancak böyle çirkin saldırıların bu toleransın bazen ne kadar suni olduğunu gösteriyor.” dedi.

HÖH’e göre Bulgaistan’da dinlerarası tolerans gerçek değil, suni. Ahmed Doğan’ın partisinden böyle bir açıklama yapılmasının sebebi, son zamanlarda camilere yapılan çirkin saldırılarda artışın meydana gelmesi.
HÖH parti grubu, meclis İnsan Hakları ve Dinler Komisyonu’nun özel bir oturumda İçişleri Bakanı’ndan etnik temele dayalı sürtüşmelerin olmaması için ne gibi önlemler alındığını rapor etmesini istediler. Milletvekili A. Hüseyin, 11 Eylül’de Plovdiv’de bir müslümanın camiye giderken dövüldüğünü ve caminin taşlandığını da bildirdikten sonra, “Hak ve Özgürlükler Hareketi parlamento içinde ve dışında bulunan siyasi partilere çağrıda bulunuyor ve bu tür olayların bir daha yaşanmaması için herkesin elinden geleni yapmasını bekliyor.” Dedi.

Kaynak: http://www.dnes.bg/ Bulgarca'dan Türkçe'ye tercüme edilmiştir.

Hiç yorum yok: